Vi Tilbyder


Grønne Anlæg

Vi anlægger terrasser, stier og bede i natursten

Vi bygger træterassen, hegnet, havelågen eller espalieet

Vi planter, beskærer og fælder.

Vores speciale er haver der er spiselige, insektvenlige og giftfrie.

At etablere en have

Da vores fokus er på at højne biodiversiteten og at anvende så bæredygtige materialer så muligt, så vil vi altid arbejde for en giftfri og frodig løsning til din have. Har du allerede materialer liggende bruger vi dem gerne, hellere godt genbrug end overforbrug.

En have vinder virkelig ved at have karakter (i form af træer og buske), rum til ophold og oplevelse samt, naturligvis, noget man kan smage på.

Ofte når man køber hus og have, vælger man at rydde haven for at have et blankt lærred at starte på, i den tro at det er nemmere og at det går hurtigere at få det lækre uderum man drømmer om. Men det tager årtier for et træ at nå en nogenlunde højde og rent faktisk udføre sin funktion som træ (ex. som ophæng til hængekøjen). Et bed er et par år om at være veletableret og frodigt. Frugttræer er også flere år om at kunne præstere en fornuftig høst.  Det bedste man kan gøre er at observere sin have i et år, hvad fungerer og hvad er også lækkert om vinteren. Hvad giver frugt og hvilke buske har smukke høstfarver… Eller du kan ringe til os, og vi kan tage en gennemgang af din nyerhvervede have og se om ikke der gemmer sig noget guld der er værd at beholde..


At vedligeholde en have

kan være en fornøjelse eller en sur pligt. Er det blevet det sidste, så kommer vi gerne og gør det for dig. Da vi ikke bruger pesticider, foregår al ukrudtsbekæmpelse manuelt eller med gasbrænder. Vi gøder med økologiske produkter, og vores hækklipper, kanttrimmer og løvblæser kører på batteri. Det gavner ikke kun miljøet men også vores arbejdesmiljø da disse er støjsvage og vi slipper for udstødningsgasser.

En have med biodiversitet

En have skal først og fremmest være til glæde for dem der bruger den, både du som ejer af haven men også alle de dyr og småkryb som hjælper med at holde jorden sund, som sørger for bestøvning og som rydder op. Derfor arbejder vi for at man holder have uden bar jord mellem stauderne, at der er noget til fuglene og pindsvinet og at man såvidt muligt kompostere sit haveaffald. En have med høj biodiversitet bliver som regel også en have i balance, der ikke har uoverskuelige problemer med skadedyr. Målet er en have der regenererer og dermed efterlader en bedre muld til dem der kommer efter os og de nuværende beboerer.

Ofte indbærer dette også at man måske har brug for et holdningsskifte i forhold til hvad ukrudt er. Naturligvis skal skvalderkålen og brændnælderne ikke have overtaget, men de små blomster i plænen skader ingen.


Træfældning

Står træet i vejen for dine visoner for haven kommer vi gerne og fælder det. Har der været storm og er træet beskadiget eller væltet så kontakt os.  En opstamning, udtyning eller foryngelsesbeskæring klare vi også, og hjælper du selv til med oprydning og bortkørsel behøver det ikke at vælte budgettet.

Træer giver haven karakter

Træer har dog vigtige funktioner i haven, og kan en opstamning eller en beskæring opfylde dine behov kan det måske være løsningen. Du kan altid regne med at vi tager en snak om opgaven før vi bare fælder, for er træet først fjernet er det ærgeligt at ombestemme sig.  Træer i god størrelse er omkostningstunge på et havebudget og man bør være helt sikker før man bare fjerner det.


Rådgivning

Har du brug for ideer, gode råd eller vejledning til havens udformning, pleje og vedlighold så står vi til rådighed. Vi giver dig tips til hvordan du beskærer, hvad du kan gøre for at lette dine  arbejdsopgaver, er der nogle alternativer til gift, hvad er ukrudt og meget andet.

 

Økologi og permakultur

Vi bestræber os på at arbejde med naturen, at gøre brug af de processer der er udviklet gennem millioner af år og er grundlaget for den gode muld. God muld er grundlaget for en vellykket have, og naturen kan gøre en stor del af arbejdet i haven hvis bare man har tålmodigheden. Kort sagt er naturens arbejdsmetoder de bedste langsigtede metoder og vi hjælper det bare på vej. Permakultur er et bredt felt og hvis du allerede kender til begrebet men synes det virker uoverskueligt at anlægge din have efter principperne bag, så kontakt os for en snak.

Kort fortalt handler permakultur om at drage omsorg for jord, mennesker og omgivelser, samt at mindske overforbruget. I haven handler det om at bruge hvad man har, at skabe en divers spiselig have, med så lidt pleje som mulig og så højt et afkast som muligt. Økologi er en selvfølge i permakulturens verden, hvorfor vi ofte kommer med lidt utraditionelle løsninger på dit ukrudts- eller snegle problem.

KONTAKT OS© Naturhaver.dk All rights reserved 2017.